Reviews

Click here for reviews in english

Reviews of:

Traces of You

Agderposten
- Terningkast 6

Makan til musikalsk balansekust
Kristin Asbjørnsens nye plate er ikke bare tidløs, den virker også stedløs, og kan fort bli stående
som en bauta i hennes musikalske univers
”Kristin Asbjørnsen har kanskje aldri vært bedre
En øm, vakker og bevegende høytidsstund der tap, ulike livsavtrykk og den omskiftende kjærligheten besynges med inkluderende varme.”
"Fabelaktig miks av norsk og afrikansk"
"Når alt stemmer. Kristin Asbjørnsen kommer tilbake med et album der stemmer, sanger og strenge-instrumenter går opp i en perfekt helhet…”
"Spor av Verden.. Det er akkurat der, i disse små øyeblikkene, at verden blir litt lettere å forstå"
"En flott innspilling fra en av Norges store vokalister!"

Hamar Arbeiderblad

"Bryter Grenser.. Kristin Asbjørnsen beveger seg i et dragende, finstemt og vakkert grenseland."
"Sjøl om det er «bare» fem år siden Kristin Asbjørnsen ga oss sitt forrige visittkort, så virker det som en evighet. Du verden så fint å ha henne her med påfyll."
"En musikk som forener sjeler fra Nord og Sør i et åpent rom der universell spiritualitet skinner, fritatt for alle dogmer. Litt etter litt når den inn til oss, vugger oss og styrker oss i vår kjærlighet til en oppriktig vev av kulturelle uttrykk som er vibrerende og delikat" (oversatt fra fransk)

Tysklandsanmeldelser

"Hver sang er unik, et album som man kan miste seg selv i." (Hamburger Abendblatt)

«Dette er verdensmusikkpop med teft og sjarme» (Gaesteliste.de)

«For en stemme! […] Et mesterverk så fint at man vil gråte! (Nurnberger Nachrichten)

"En gigantisk konsert med et grandiost lydbilde og en vanvittig stemme" (SüdwestPress)

"En Magisk mikstur av rytmer og poesi, melodier og sang, Afrika og Skandinavia" (Dresdner Neueste Nachrichten)

"Kristin har aldri latt seg fange av skandinavia-klisjeer.. Også på det nyeste albumet «Traces of You» går låtskriveren med den formidable stemmen inn på nye musikalske veier, helt til Vest-Afrika.» (Volkstimme.de)
"So wärmend und facettenreich kann Nordic Folk tönen! Nicht zuletzt punktet das Klangbild dieses Albums mit hervorragender Auflösung, schöner Feindynamik und Farbauthentizität."
Kristin Asbjörnsen brilliert in Göppingen

Click here for reviews in english

Reviews of:

I’ll meet you in the morning

Minne for livet… bak Asbjørnsens enorme tilstedeværelse og formidling, er det en teknisk briljans og beherskelse som overgår det meste. Hun møter blikket vårt samtidig som diksjonen er meislet i stein. Ikke bare er det så på håret imponerende, men mest av alt er det godt å oppleve og så godt å være nær… Asbjørnsens mangfoldige karriere forteller om en uredd og modig artist som aldri har gjort noe halvveis. Konsertens repertoar består av spirituals og egne sanger som virkelig er et vågestykke av dimensjoner. Men så er det slik at Asbjørnsens eget materiale er av en slik kvalitet at det glir umerkelig og kledelig inn i sanger som har tålt 170–180 års lidelse og levd liv… på dr. Asbjørnsens venteværelse er vi alle kjærlighetens pasienter som venter på diagnose

Gjengangeren, mars 2014

Det var en lise for sjelen å atter høre Asbjørnsens finslepne stemme fremme både trøstesanger og kraftsanger fra den rikholdige tonearven… Asbjørnsen og hennes ensemble har satt er solid avtrykk med denne konserten. Dette magiske møtet har befestet vår oppfatning av Kristin Asbjørnsen som en stor kunstner.
Kristin Asbjørnsen imponerte stort sammen med et A-lag av musikere i Nordlyskatedralen.
Låter som Balm in Gilead, Shine og en helt spesiell versjon av Wayfaring Stranger fikk publikum i en nesten fullsatt kirke til å gispe og sukke av begeistring og applausen var øredøvende. En anmelder med respekt for seg selv, skal muligens finne noe å sette fingeren på midt oppi alt det panegyriske. Men jeg finner ingen ting. Og jeg gidder ikke lete

Altaposten, mars 2014

Rå avslutning på konsertserien.. Sammen med musikerne fremførte Kristin sine egne låter med en enorm herlig dynamikk, og glødende trøkk og varme
Det hevdes at stemma er det viktigste instrumentet av alle. Åpningsdagen på Moldejazz ga oss strålende eksempler på det med Kristin Asbjørnsen, Sidsel Endresen og Ladysmith Black Mombazo
Frigjørende og inspirerende åpningskonsert
Dette magiske møtet har befestet vår oppfatning av Kristin Asbjørnsen som en stor kunstner.

Dagbladet
- Terningkast 5

Vakkert, vakkert, og totalt uten fakter. Den som ikke blir rørt av denne musikken, må skaffe seg et nytt hjerte.

Dagsavisen
- Terningkast 5

Asbjørnsen tar sangene med tilbake til Afrika - plata er dedisert «til Mali», den virker mer rettet mot afrikansk musikk enn forgjengeren, samtidig som den har klare trekk fra ny skandinavisk jazz. Dette låter som en vinner på konsertscener i høst.
Det finnes mange versjoner, men utgavene til Kristin Asbjørnsen er definitivt av de vakreste.

Adresseavisa
- Terningkast 5

Jo mer tid du bruker på dette albumet, jo flere favorittlåter vil du finne.

Fædrelandsvennen
- Terningkast 5

Det er en fryd å lytte til ”I’ll Meet You In The Morning”. Så varmt, og det gjør så godt. Hele døgnet.

Gudbrandsdølen Dagningen
- Terningkast 5

Et album full av snadder for de fleste som liker god musikk.

Side2
- Terningkast 5

Hun vet hva hun tror på, hun vet hvor hun vil og hun vet hvordan hun skal komme seg dit. Om dette er gospel, soul, jazz eller noe helt annet er jeg overhodet ikke opptatt av for meg er det strålende personlig musikk fra en vokalist/musikant av verdensklasse.

Bergens Tidende

Perler.. først og fremst er dette et nytt kapittel i Kristin Asbjørnsens sterke bidrag til norsk jazz. En fremragende artist, en flott plate.
I’ll meet you in the morning» bør bli en like stor salgssuksess som de to foregående platene hennes. Asbjørnsen har plukket med nensom hånd i spiritual-materialet, gjort det til sin egen musikk og serverer det på sølvfat til det musikkelskende publikum.

Vårt Land

Kristin Asbjørnsens stemme er alene et særtrekk. Den er ru, ja, sprø. Samtidig er den varm og inderlig. Men mest av alt kommer stemmen innenfra den sangen den bærer… I'll meet you in the morning er en helhet så potent at det er vanskelig å plukke favorittspor.

Vårt Land fra Olavsfestdagene

Varmt, intenst, rytmisk og åndelig... Det er bare å glede seg til det nye albumet.

Adresseavisa fra Olavsfestdagene

En spirituell opplevelse... Etter gårsdagens konsert i Vår Frue kirke gleder vi oss veldig til Kristin Asbjørnsens nye album.
Kristin Asbjørnsens spiritual-tolkninger og zuluenes vokaltradisjon ble ett. Kristin Asbjørnsen er en markant og usedvanlig mangefasettert sanger og komponist. Med en rå og samtidig mjuk og varm stemme, opererer hun innen eksperimenterende elektronika, pop, verdensmusikk og jazz med samme selvfølgelighet, i ulike grupper i flere tiår. En rød tråd i hennes arbeid har vært arrangement og formidling av afroamerikanske spirituals, som hun arvet et knippe av fra Ruth Reese i 1990.. En annen perle, av stillere slag, var «Shine». Med nydelig intro av strykebass, fulgt av skjør gitarklang, sang Kristin om håpet om gjensyn så vakkert og intenst nærværende som bare hun kan.
En sterk og gripende start på årets Moldejazz.

Click here for reviews in english

Reviews of:

The Night Shines Like the Day

Årets vakreste album er nok allerede sluppet. Kristin Asbjørnsen står for den bragden.

Hamar Arbeiderblad
- Terningkast 6

MYK OG INTENST.. Det er som hun lytter seg inn i stoffet, søker seg fram, utforsker hva som ligger i ordene. Det er en organisk mykhet i denne tilnærmingen som ikke kan unnlate å gripe. Og den bærer gjennom erfaringer av både tap og fravær, fram til opplevelsen av nye åpninger.

Per A. Risnes jr i Dagens Næringsliv - Anmeldelse lørdag 18.januar

Hun har klart å lage et enestående nytt album... Et varmt og fascinerende lydbilde i skjæringspunktet mellom folkemusikk, pop og jazz. Tretten relativt korte, men fantastiske sanger.

Bergens Tidene
- Terningkast 6

Uendelig Vakkert! Selv om hun synger seg rett inn i ryggmargen til den som hører, er det aldri snakk om noe intimitetstyranni "The night shines like the day" er en samling personlige sanger som gir mening: Det er vemodig, personlig og allment. Og uendelig vakkert.

Gudbrandsdølen Dagningen
- Terningkast 6

FABELAKTIG... Tekstene synes basert på hennes erfaringer, men det kan skyldes at de er framført så vart og inderlig at man må ha et hjerte av stein for ikke å bli berørt.

Dagbladet
- Terningkast 5

TIDLØST FRA RUVENDE FORMIDLER.

Stavanger Aftenblad
- Terningkast 5

Kristin våger å være personlig og direkte - uten at hun blir privat og utleverende i formen...hun bekrefter med dette sin sterke posisjon i grenselandet mellom gospel, jazz og dvelende folkemusikk.

Nettavisen, Side2
- Terningkast 6

The Night Shines Like The Day» er en musikalsk opplevelse utenom det vanlige. .. Du vil ikke bli skuffet over dette kjøpet.

Bergen Arbeiderblad
- Terningkast 5

Sangene er i hovedsak lavmælte, men gnistrer også av lidenskap og håp. Det er vakkert og melodiøst – og slipper ikke taket.

Sarpsborg Arbeiderblad
- Terningkast 5

Som en sår og stillferdig sorgprosess tror vi på det som formidles. Asbjørnsens raspende stemme omfavner tekstene på inntrengende vis.

Vårt Land

Skinnende natt.. Asbjørnsen har en stemme av Guds nåde. Og det faktumat denne gang er alle sangene selvskrevet, avslører at Han har vært raus med flere talenter.

Click here for reviews in english

Reviews of:

Wayfaring stranger – a spiritual songbook

Dagens Næringsliv

Hvis noe skulle få røtter på listene eller radioen igjen, må det være dette. Dette er musikk som lukter av melk og honning uansett hvilken måte du reiser mot evigheten.

Nordlys
- Terningkast 6

Kristin står for en stille styrke og et mot til å stå frem med sin såre personlighet og sitt stemmemessige trykk..

Verdens Gang
- Terningkast 6

Kristin Asbjørnsen har tolket materialet på egne premisser og fremfører sangene med suveren innlevelse, tilstedeværelse og særegen sang. Anbefalte kjøp: Du bør få med deg alt sammen.

Dagsavisen
- Terningkast 6

En kraftfull og suggererende vakker plate som griper tak fra den første såre og varme tonen treffer nervene.

Aftenposten
- Terningkast 6

Disse mektige tolkningene er så finstemte, skjøre og kraftfulle at det nesten gjør vondt. Det er som om du omfavnes, kan føle historens linje og tas inn i et trygt felleskap.

Exact
- Terningkast 6

Hun gir oss av sitt hjerte.

Bergens Tidene
- Terningkast 6

Det er så kraftfullt, vakkert og skjørt at det følelsesmessig løfter den som hører på et godt stykke opp på himmelstigen.

Sone 2
- Terningkast 6

Den som ikke blir rørt av dette budskapet, må rett og slett være utstyrt med et hjerte av stein.

Trønderavisa
- Terningkast 6

Er det noe og noen som kan få spirituals til å bli en høydare i Norge, så er det definitivt denne plata av Kristin Asbjørnsen. Løp og kjøp!

Romerikes Blad
- Terningkast 6

Kristin Asbjørnsen har rett og slett lagd en viktig plate.!

Dagbladet
- Terningkast 5

Så håret reiser seg.. Spirituelle tolkninger fra ekstraordinær vokalist..

Haugesund Avis
- Terningkast 5

Trenger du et album som kan gni og polere din sjels vinger, så sjekk ut "Wayfaring Stranger...". En luftig og herlig ferd inn i høstmørket.

Adresseavisen
- Terningkast 5

Dette er utrolig vakre sanger som har fått nytt liv og ny kraft på en utrolig vakker plate.

Bergen Arbeiderblad
- Terningkast 5

Det er selvsagt stemmen, landets beste og mest uttrykksfulle, som gjør henne til en suveren formidler. Men det er også hennes åpenbare følelse for stoffet, og hennes hudløse tolkninger, som gjør denne platen til litt av et must.!

Click here for reviews in english

Reviews of:

Factotum soundtrack (album) and score

Asbjornsen is talented at conveying deep meaning and emotion through her vocals. The instrumentals are played with equal talent and complement Asbjornsen magnificently. I applaud her on her great accomplishment with this collection. It expresses deep sadness and extreme loneliness. She will go far if she keeps performing like this and I look forward to her solo album. I would recommend this to everyone. Though it is hard for foreigners to become music sensations in America, I think Asbjornsen will be the next big thing. No one should be without this wonderful CD.
[...] the good news for music fans is the important larger discovery of the incredibly diverse and captivating Scandinavian jazz composer and vocalist Kristin Asbjornsen. Even without images, the soundtrack functions quite well by itself as a haunting, complex atmospheric work with varied moods and instrumentation.
Asbjornsen has the sultry vocal style that fits the mood of the film perfectly. The music is other worldly matching the fey disposition of Bukowski.
I have no reservations to recommend this original jazz-pop hybrid score that showcases not only Asbjørnsen’s breath-taking vocals, but her undeniable talent as musician.
Bent Hamer has commissioned a terrific musical score from Kristin Asbjornsen, who has set a few of Bukowski’s poems to haunting, jazzy music.
Much credit also goes to cinematographer John Christian Rosenlund and composer Kristin Asbjørnsen — a cult hero in Norway — for their moody sensory cool.

Dagsavisen

The production team is mostly American, but two key contributions apart from the direction are Norwegian: John Christian Rosenlund’s cinematography, which fits the film’s laid-back pace, and Kristin Asbjørnsen’s beautiful, hoarse and sparse music and vocals, that set the tone and contribute to the film’s lingering hold on the audience.

Dagbladet

Kristin Asbjørnsen’s music is beautiful, with sentimental waltz tunes and hoarse songs that perfectly convey the essence of the film: ‘It’s just a slow day moving into a slow night ...’

Gudbrandsdølen Dagningen

Kristin Asbjørnsen’s magical, sad and poignant music imbues the film’s poetic moments with significance.

Vårt Land
- Terningkast 5

Kristin Asbjørnsen’s excellent score is perfectly in the spirit of Bukowski.

Adresseavisen
- Terningkast 5

[...] still more touching is the fate of the vulnerable Jan, played by Lili Taylor, the victim of a society where she is unable to fit in. The portrayal is a perfect match for the music, Dadafon singer Kristin Asbjørnsen’s poignant contribution to the film’s bitter undertones.

Click here for reviews in english

Reviews of:

Concerts

Ikke ulikt Leonard Cohen viser Kristin Asbjørnsen oss hvordan det religiøse språket rommer allmennmenneskelige erfaringer som man ikke trenger å være troende for å kjenne seg igjen i.

Adresseavisa

At Kristin Asbjørnsen synger fra hjertet har hun allerede vist. Nå synger hun også fra sentrum i sjela, og hun gjør det enda bedre live enn på plate.
Kristin Asbjørnsen syng gamle «negro spirituals» så hjartet jublar og auget er vått. Artisten formidlar ei musikalsk og åndeleg tyngd som ikkje kjenner maken på moderne rockscener.
Like overlegent bra fra scenen som på plate.

Dagbladet

Kristin Asbjørnsen kan lage kirke av hvilket som helst lokale.

Stavanger Aftenblad

Sjelemassasje... Kristin Asbjørnsen sang så det gjorde vondt i domkirken lørdag.
Konserten var en uhyre sterk opplevelse. Nytolkingen av de tradisjonsrike sangene satt like ved hjerterota.
Man sitter igjen med en eksotisk, men likevel uvanlig nær følelse, med musikk som er ukjent for oss ispinner i nord, men med en melankoli som går rett til hjertet.

Click here for reviews in english

Reviews of:

Various press-cuttings

Trygve Lundamo, Adresseavisen

We are flooded by young female singers and songwriters these days. But Dadafon is in a league of its own.

Gudbrandsdølen

They’ve done it again! Their last album was hailed by several reviewers in 2002 as something approaching genius. Dadafon’s fourth album, Harbour, is even better.

BA

The band has distilled the very best from world music and lays down some mighty grooves on Harbour. Add a bunch of strong songs and a soul-stirring voice, and it becomes clear that this band is peerless in Norway.

Terje Mosnes, Dagbladet
- Terningkast 6

Kristin Asbjørnsen flying high. Dadaphonic. Call it by any name and it will sound great, as Dadafon’s strong melodies slide kaleidoscopically through a succession of fresh soundscapes. Original, exciting and accessible, Visitor ranks among the most refreshing additions to Norwegian pop since the Wunderkammer debut and Kaizer’s Orchestra.

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen – Dagningen
- Terningkast 6

Visitor is this year’s best Norwegian album. Not only is the new album close to technical perfection, it is brimming with originality and musical audacity. Best of all: You have never heard anything quite like it. After the gentle 95 second appetizer, Kristin Asbjørnsen launches into a musical assault the likes of which I’ve hardly ever heard. Listen to ‘Move’ or ‘Bygones’. The only fitting description is this: Immense!

Øyvind Lien, Oppland Arbeiderblad
- Terningkast 6

Singer Kristin Asbjørnsen is one of a kind, a complete microcosm unto herself. This incredible voice, with its daring and informed playfulness, makes Dadafon a colourful addition to the Norwegian pop scene.

Trond Erikson, Øvre Smaalenene
- Terningkast 6

This is great stuff, powerful, and groovy beyond belief. The band is really tight, the lyrics are interesting, and the music is seductive to say the least. Add to this the energetic and assured presence of singer Kristin Asbjørnsen, and one has very little else to do but surrender. This is world-class world-pop music.

Marta Breen, Dagbladet
- Terningkast 6

Prick up your ears, Earth! Kristin Asbjørnsen’s voice is definitely world-class. And such songs!

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
- Terningkast 6

Listen to this! So gripping, it can make grown men cry – for joy. Asbjørnsen’s voice – wistful, rough, intense. If this doesn’t bring tears to your eyes and send shivers down your spine, I can't see how anything will.

Helsingin Saunomat, Finland

Kristin is a phenomen as a Singer. She is a master of smooth and personal distortion as well as bright and complicated singing techniques.

Illka, Finland

A beautiful find of the festival was Norwegian KRØYT, whose vivid and elegant music based mostly on Kristin Asbjørnsen’s visual performing and vivid singing. Her beautiful, controlled and bright voice made a strong impression. The influence of the rugged nature of Norway can be heard in the performance of the band.

Tor Hammerø, Nettpuls 2001

Kristin Asbjørnsen has now reached the the point in her career, both as a musician, singer and artist, where we definetly can speak of her as an intermediary and world class original.

Stein Østbø, VG

If you still haven’t discovered the vocalist Kristin Asbjørnsen, you should do it soon.. Her hoarse and sensual voice has got an untamed wildness that gives her a very special vocal personality, at the same time as she can moderate herself down to an insisting and fragile beauty.

Vegard Enlid, Adresseavisa, Trondheim)

Kristin Asbjørnsen has been an interesting vocalist for a long time. But now she goes all the way and makes PJ Harvey and Björk sound like two giggling schoolgirls.

Engelstad, Bergens tidene

... a high-pitched voice that can break glasses, and a lower register that can compete with rough sandpaper. Her polyphonic singing, using sampling and loops, showes timing and precision that will give You goosebumps.

Ann Kristin Frøystad, Bergen Arbeiderblad

The doll-like beauty Kristin Asbjørnsen moves restless around the stage while screaming out towards us. She uses all the notes the popdivaes would avoid. She sings through time and space, untill her voice cracks. She burns her music into your forehead like a tatoo artist. Soprano Kristin Asbjørnsen mates beautiful popmelodies with aggressive screams in a way that sends chills down your spine and makes your hair rise ...

Kølner Stadt- Anzeiger, Tyskland

Doch wie eine Jazzdiva des 21. Jahrhunderts stemmte sich die Künstlerin gegen die Elektro-brandung, um das Publikum zu verführen. ‘Björk für Fortgeschrittene’, murmelte später einer am Ausgang und erntete dafür böse Blicke: In Europa hat sich Kristin Asbjörnsens Musik längst so weit herumgesprochen, dass es keinerlei Vergleichs bedarf. Ein Geheimtipp, wie man so sagt

Michael Tucker

Vocalist Kristin Asbjørnsen brings an invigoratingly fresh approach to her material – a sort of spiritualised, pan-folk scat, now meditative, now fiercely assertive.

Bergensavisen, Bergen

Kristin Asbjørnsen has the greatest voice in Norwegian pop music.

© 2022 - Kristin Asbjørnsen