Asbjørnsen/Gustavsen Duo

Kristin Asbjørnsen/Tord Gustavsen Duo

Kristin Asbjørnsen - Tord Gustavsen Duo

Sanger Kristin Asbjørnsen og jazzpianist Tord Gustavsen er i dag to av Norges fremste og internasjonalt mest profilerte jazzartister. I en årrekke har de begge høstet overveldende respons for sine personlige og særegne musikalske uttrykk.

Kristin Asbjørnsen og Tord Gustavsen er i dag soloartister med egne ensembler, men de møtes her i et enestående samstemt duo-samarbeid, med utgangspunkt i nytolkninger av afro-amerikanske spirituals.

Disse sangene er folketoner og eksistensielle livuttrykk skapt av de afrikanske slavene i USA; lengtende, sørgende, kjempende, håpefulle og stolte vandringsviser.

Kristin og Tords versjoner er både meditative og groovy, og henter impulser fra både bluesaktig sørstatsmusikk, lyrisk jazztradisjon, gospel, og religiøs meditasjonsmusikk.

Kristin og Tord har samarbeidet i mange sammenhenger gjennom årene, fra deres første duo-opptredner på starten av 1990-tallet, via forskjellige band og prosjekter fram til deltakelse i hverandres soloprosjekter i 2008-2010 – Tords album “Restored, Returned” med tekster av William Auden, og Kristins “The Night Shines Like the Day” med hennes egne melodier og tekster. Begge disse albumene vant Spellemannsprisen for 2009, i henholdsvis klassen for Jazz og Åpen klasse.

Om Tord Gustavsen

Født i Oslo i 1970 og har allerede en lang karriere i norsk jazzliv. Under eget navn står Tord Gustavsen med 6 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM, inklusiv årets lovpriste Extended Circles, som kompletterer en dobbel trilogi med trio- og ensembleutgivelser. Tord har I tillegg til Spellemannspris mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. Han har vært komponist, arrangør og musikalsk leder for ulike bestillingsverk og spesialprosjekter og han har jobbet med sangere som Mahsa Vahdat, Solveig Slettahjell, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Synne Sanden.

www.tordgustavsen.com

Last ned presseskriv om Kristin Asbjørnsen/Tord Gustavsen Duo

© 2022 - Kristin Asbjørnsen